Correct Nederlands, is dat belangrijk online?.

Correct Nederlands

Correct Nederlands, is dat belangrijk online?

Ja. Correct Nederlands zorgt dat de lezer van jouw tekst (dus de bezoeker op jouw website of webshop) de tekst snel en gemakkelijk begrijpt. Daarnaast vergroot het jouw betrouwbaarheid en geloofwaardigheid.

Jouw geschreven tekst is de eerste indruk

Vaak kennen bezoekers van jouw website of webshop jou niet als persoon. Ze weten niet hoe goed jij bent in je werk, wat je ervaringen zijn en in hoeverre jij ze kunt helpen. Daarom moeten ze afgaan op de informatie die ze aangeboden krijgen: de teksten op jouw website. Dit is het eerste wat mensen van je zien, de eerste indruk. Je wilt je potentiële klant zo netjes mogelijk te woord staan, doe dat ook online.

Correct Nederlands vergroot je betrouwbaarheid

Correcte spelling laat zien dat je aandacht besteedt aan hetgeen waar je mee bezig bent. Als je spelling niet klopt kunnen potentiële klanten zich afvragen of je ook zo weinig tijd besteedt aan je werk. Neem je je bedrijf wel serieus genoeg? Geef die twijfel bij je bezoekers geen kans. Teksten zijn niet je core business maar zorgen wel voor een uitstraling naar buiten. Besteed er daarom voldoende aandacht aan of besteed het uit aan iemand die er handig mee is.

Belangrijk voor Google

Indirect is correct Nederlands ook belangrijk voor Google. Google vindt kwaliteit van de inhoud van je website of webshop belangrijk, ook in taalgebruik. Correcte spelling is belangrijk voor je gebruiksvriendelijkheid dus ook voor je ranking in Google.

Afbeelding Kim Stein

Kim Stein

Met ruim 10 jaar ervaring in het vakgebied ben ik een echte online marketeer, in hart en nieren! Samen met m'n team zorg ik voor het beste resultaat bij onze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *