Even voorstellen: Mikail.

Mikail Jansen

Even voorstellen: Mikail

Image-Mikail

Al van jongs af aan gefascineerd door online en alles wat met technologie te maken heeft. Van het vernielen van de cassettebandjes van zijn broer tot het verwijderen van cruciale bestandsmappen. Als student Digitale Media en Communicatie in Utrecht de focus gelegd op marketing, vormgeving en social media. Wonende in het mooiste stukje van Arnhem, vriend van Lotte en sinds begin juni werkzaam als Junior Online Marketeer bij Brandpepper Media.

Ik werk inmiddels bijna drie maanden bij Brandpepper Media en om maar gelijk met een cliché in huis te vallen: de tijd is voorbijgevlogen. Mijn eerste echte baan na het afronden van mijn studie, eindelijk mijn opgedane kennis in de praktijk brengen. Niet meer op donderdag de kroeg in, maar gewoon op tijd mijn bed opzoeken zodat ik de volgende dag weer fris en fruitig achter mijn bureau zit. Hoogste tijd om terug te kijken naar hoe dit gegaan is. Wat zijn mijn ervaringen, hoe bevalt het en wat heb ik de eerste maanden geleerd?

Voordat ik bij Brandpepper Media terecht kwam, heb ik eerst enkele maanden gesolliciteerd. Dit ging niet altijd even makkelijk. Bij veel vacatures die ik tegenkwam, vroegen ze vaak een aantal jaren ervaring en als net afgestudeerde had ik dat – op uitzondering van stage-ervaring – natuurlijk niet. En mocht ik dan eens een junior functie tegenkomen dan was de concurrentie moordend. De twijfel sloeg dan ook weleens toe. Zat de vormgeving van mijn cv wel goed in elkaar, stond de juiste informatie in mijn motivatiebrief, was de brief te kort of juist weer te lang? Heb ik er goed aan gedaan om de aanbiedingen die ik gehad heb af te slaan? Gelukkig kwam er snel een eind aan al deze onzekerheid.

Aan de slag

Na twee goede gesprekken te hebben gehad was het dan zover: ik kon aan de slag bij Brandpepper Media in Duiven. Een jong internetbureau met jonge collega’s waar ik mijn eerste echte ervaring kon gaan opdoen. Precies zoals ik het voor ogen had. Aangezien ik bij mijn vorige werkgever de hele dag op de winkelvloer liep, was het de eerste weken wel wennen om de hele dag achter een bureau te zitten. Daarnaast moest ik natuurlijk ook mijn collega’s en de vele klanten leren kennen. Gelukkig verliep dit allemaal prima en zat ik na een aantal weken al goed op mijn plek.

Inmiddels is het eind augustus en zit ik al weer drie maanden hier. Dagelijks ben ik bezig voor de meest uiteenlopende klanten. Van een kleine nagelstudio tot aan een groot isolatiebedrijf, van een lokaal restaurant in Doetinchem tot aan een autoverhuurbedrijf in Curaçao. Het is leuk om bij te kunnen dragen aan het succes van de klant en hier ook lof voor te ontvangen. Ook al gaat niet altijd alles zoals verwacht.

Al met al kan ik wel stellen dat ik hier goed op mijn plek zit. Mijn inbreng wordt gewaardeerd en er is ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben benieuwd wat de toekomst nog meer gaat brengen.

Wellicht spreken we elkaar snel.

Afbeelding Kim Stein

Kim Stein

Met meer dan 8 jaar ervaring in het vakgebied ben ik een echte online marketeer, in hart en nieren! Samen met m'n team zorg ik voor het beste resultaat bij onze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *