Geen categorie

Hoe kun je makkelijk zien of je website bezoekers heeft?

Je hebt een website. Dat is al één. Maar je wil natuurlijk ook weten of je website ook bezocht wordt. Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen. Wij leggen je uit hoe je dit aan kan pakken.

Google Analytics

Als er één programma geschikt is om inzicht te krijgen in je websitebezoekers, dan is het Google Analytics wel. Je ziet alles over bezoekersaantallen, sessieduur, aantal unieke bezoekers en ga zo maar door. Een perfecte manier om je bezoeker beter te leren kennen. Deze informatie geeft je niet alleen meer inzicht in je websitebezoeker, maar maak het ook mogelijk om je website aan te passen aan de behoeften van je bezoeker. En dit is waar je punten kan winnen.

Bezoekerstools

Is een programma zoals Google Analytics iets te hoog gegrepen? Dan zijn er ook veel verschillende tools beschikbaar waar je het aantal bezoekers van een website kan bekijken. Deze gegevens zijn wel minder accuraat dan officiële programma’s zoals Google Analytics. Daarnaast krijg je hier alleen het aantal bezoekers te zien. Veel minder uitgebreid, maar wel een stuk makkelijker.

Zien wat je concurrentie doet

Het is misschien niet altijd het leukste dat er is, maar concurrentie is er vaak nou eenmaal. Wij streven altijd naar uniciteit, dus zorg dat je anders bent dan je concurrentie. Maar dat betekent niet dat je niet kan leren van je concurrentie. Met de tool SimilarWeb vergelijk je snel getallen zoals bezoekersaantallen, paginaviews en het bouncepercentage met anderen in jouw branche. Dit geeft je een indicatie hoe de website van je concurrenten presteert.

 

Dus, wil je meer weten over je websitebezoekers dan kan je dit doen door:

  • Het gebruik van Google Analytics, dit vergt vaak wel wat voeten in de aarde om hier handig in te worden
  • Jouw bezoekers, en die van anderen, meten aan de hand van verschillende online tools
  • De concurrentie in de gaten te houden, vaak zijn deze bezoekers vergelijkbaar met die van jou
Afbeelding Kristen Vink

Kristen Vink

Ik werk als junior online marketeer bij Brandpepper. Momenteel ben ik mij in alle takken van het vak aan het verdiepen zodat jouw marketingcampagnes het best mogelijke resultaat behalen.