Hoe maak ik succesvol gebruik van social media?.

Hoe maak ik succesvol gebruik van social media?

Op social media laat je als bedrijf zien hoe je echt bent. Je volgers zitten er natuurlijk niet op te wachten om specifieke informatie over producten of diensten te lezen maar volgen je omdat ze leuke updates van je verwachten. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft een groot deel van haar volgers namelijk verworven door altijd in staat te zijn een leuke reactie te geven op vragen van klanten. Ook online warenhuis Bol.com wist weer viraal te gaan door middel van een originele post die je rechts in beeld ziet.

Onthoud voor social media dat je je gedraagt zoals je echt bent. Denk hierbij dus altijd vanuit je positionering. Wat zijn echter de mogelijkheden van social media en waarom wordt er steeds meer op gehamerd?

Mond-tot-mondreclame

We weten allemaal dat mond-tot-mondreclame de beste vorm van marketing is. Omdat een bekende van ons een bepaald product of dienst aanbeveelt ben je veel sneller geneigd te kiezen voor dit specifieke merk dan voor een van de concurrenten. Op social media gaat het precies zo: als een van je vrienden op ‘vind ik leuk’ klikt komt het bij jou op je timeline en geldt dit ook als een soort aanbeveling van een van je vrienden.

Adverteren op social media

De omzet van bedrijven als Facebook, Twitter, Snapchat, LinkedIn en Instagam (Facebook) is voor een groot deel afhankelijk van reclame-inkomsten. De afgelopen jaren zijn deze bedrijven uitgegroeid tot giganten. Dat is ook niet zo gek aangezien steeds meer bedrijven de voordelen van social media adverteren inzien. Het voordeel van adverteren op deze manier is dat je een heel specifieke doelgroep kan bereiken zonder dat je mensen bereikt die buiten je doelgroep vallen. Zo kan je bijvoorbeeld heel specifiek een doelgroep bereiken van vrouwen tussen 30 en 40 jaar in de regio Utrecht die beschikken over het laatste model iPhone. Het maakt niet uit welke doelgroep je wil bereiken, met social media marketing is het mogelijk.

Brandpepper kan jou helpen je merk tot leven te laten komen en een succesvolle social media campagne te lanceren. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!