Hoe duur is zoekmachine adverteren?.

Hoe duur is zoekmachine adverteren?

Bij zoekmachine adverteren koop je een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten op een bepaalde zoekterm. De prijs van deze positie is echter afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie, de zoekmachine die je gebruikt en de urgentie die een rol speelt. Zo ligt de prijs van een hoge positie op de zoekopdracht ‘slotenmaker’ een stuk hoger dan de prijs van een geadverteerde zoekopdracht bij ‘bloemist Waddinxveen’. Als je op zoek bent naar een slotenmaker wil je deze het liefst binnen een minuut al voor je deur hebben, waardoor er een hogere urgentie is.

Google Adwords is een systeem waarmee je jouw advertenties kunt beheren voor het adverteren op Google. Adverteren op Google wordt ook wel SEA (Search Engine Advertising) genoemd.

De kosten per klik voor een zoekwoord als “autoverzekering” zijn ontzettend hoog. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 20 euro. Waarom? Als je een verzekering afsluit dan wordt er in de aankomende jaren erg veel aan jou verdiend. Klikken die kunnen leiden tot een grote aankoop of tot het afsluiten van een contract of abonnement zijn altijd duur.

Wil jij weten hoe je jouw advertentiekosten kan verlagen? Neem dan contact met ons op!

Google Adwords logo | Hoe duur is zoekmachine adverteren?