Meer bezoekers door hoge posities in Google.

Hoge positie in Google

Meer bezoekers door hoge posities in Google

Het klinkt allemaal heel voor de hand liggend. Je hebt een website, je krijgt bezoekers en je krijgt meer klanten. Want je hebt een mooie website laten maken. Maar zo gemakkelijk is het niet, want bezoekers krijgen op je website gaat niet vanzelf. Sterker nog: daar moet je nog moeite voor doen ook!

Als ze je bedrijfsnaam kennen

Als mensen je bedrijfsnaam kennen, dan heb je al meer kans op meer bezoekers. Want vaak is een bedrijfsnaam redelijk uniek. En als je die intoetst in Google krijg je de meest relevante zoekresultaten: jouw website. Maar wat als mensen je bedrijfsnaam nog niet kennen? Hoe komen ze dan bij je terecht?

Voorbeeld

Stel, je hebt recentelijk een bedrijf opgestart. In dit geval een kapperssalon. Je hebt als bedrijfsnaam ‘Tessa’s kapsalon’. Je bent op zoek naar nieuwe klanten, maar niemand weet nog van het bestaan van je bedrijf af, behalve een paar vriendinnen. Je hebt een Facebookpagina aangemaakt, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk. Stel dat je website hoog in Google staat wanneer er wordt gezocht op de term ‘kapsalon Utrecht’? Op dit moment sta je nog nergens in Google.

Wanneer kom je hoger in Google?

Google heeft een methode om websites te rangschikken in de zoekresultaten. Er zijn meer dan 200 factoren waar Google websites op rangschikt. En die zijn niet openbaar, want Google wil eigenlijk niet dat mensen de zoekresultaten kunnen manipuleren: Google wil haar zoekers de beste resultaten bieden. Maar natuurlijk leert ervaring een hoop, dus met het uitgangspunt in ons achterhoofd kunnen we als online marketeer een hoop doen om websites hoger in Google te krijgen.

Google bekijkt techniek, inhoud en populariteit

De drie categorieën waar de factoren onder te verdelen zijn, zijn techniek, inhoud en populariteit. Het hoger in Google komen heet ‘zoekmachine optimalisatie’. Het staat ook wel bekend als ‘SEO’, Search Engine Optimization. SEO typt het makkelijkst 🙂

SEO als marketingdienst

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met je website, maar als je niet weet waar je moet beginnen is het vaak een stuk voordeliger en sneller om samen met een marketingbureau te werken. Zij hebben een hoop ervaring, weten wat wel en niet werkt en kunnen een goede prognose maken van wat SEO voor je kan betekenen. Stel dat je 200 euro per maand investeert en 20 meer klanten hebt voor je kapperszaak, die elk meer dan 20 euro winst per kappersbeurt genereren? Dan heb je je investering gauw terugverdiend en kun je aan de slag met je onderneming: groeien! Personeel aannemen, nog meer aan marketing doen, nog meer groeien. Het werkt als een vicieuze cirkel.

Nog meer marketing

Naast SEO zijn er ook een hoop andere manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Bijvoorbeeld zoekmachine adverteren, het – zoals de naam al zegt – adverteren in zoekmachines, boven en onder de organische zoekresultaten. Maar ook display advertising krijgt steeds meer body. Hoe vaak zie jij producten staan die je bijvoorbeeld op Bol.com hebt bekeken?

Hulp nodig met marketing?

Brandpepper kan jou helpen met de marketing voor je website. Wil je graag meer nieuwe bezoekers maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan eens contact met ons op. We komen graag kosteloos en vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden eens te bespreken. Wellicht ontdek je zo nog een hele hoop mogelijkheden voor je website 🙂

Afbeelding Kim Stein

Kim Stein

Met ruim 10 jaar ervaring in het vakgebied ben ik een echte online marketeer, in hart en nieren! Samen met m'n team zorg ik voor het beste resultaat bij onze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *