Nieuws

Facebook gaat je laten zien hoeveel tijd je op Facebook besteedt

Dat we veel tijd online besteden weten we inmiddels wel. Vaak met pieken en dalen, de ene keer heb je je telefoon vaker in de hand dan de andere keer. Maar all over is het duidelijk: we besteden veel meer tijd online dan jaren geleden.

Per dag en per week

Dankzij een nieuwe functie op Facebook kunnen we inzicht krijgen in hoe veel tijd we op het sociale medium besteden. De functie wordt ‘Your Time on Facebook’ genoemd. Deze versie geeft aan hoeveel tijd je in de afgelopen tijd op Facebook hebt doorgebracht. Ook het dagelijks gemiddelde wordt getoond.

Gebruiksfuncties om te personaliseren

Daarnaast zijn er nog twee extra functies benoemd: er wordt een mogelijkheid toegevoegd om een tijdslimiet in te stellen en er komt meer zeggenschap over de notificaties die je krijgt.

Al met al is de conclusie dat ook Facebook meegaat in de trend van het personaliseren, zoals je veel terugziet komen in het medialandschap.

Google en Apple gingen Facebook voor

Google en Apple hebben inmiddels aan hun mobiele besturingssysteem mogelijkheden toegveoegd om meer inzicht te bieden in de tijdsbesteding van de gebruikers ervan. Wat Mark Zuckerberg in januari voorspelde: “minder tijd op Facebook, maar waardevoller” lijkt op deze manier concreet vorm te krijgen.

Afbeelding Max Schiffelers

Max Schiffelers

Binnen het onlinemarketingteam ben ik verantwoordelijk voor alle linkbuildingwerkzaamheden. Er is geen mogelijkheid die ik links laat liggen.