Pagespeed optimaliseren voor een hogere ranking.

Pagespeed optimaliseren voor een hogere ranking

Je website of webshop is goed ingericht, bevat voldoende content en is gebruiksvriendelijk. Toch heb je geen goede posities in de zoekresultaten van Google. Check in dat geval eens je pagespeed. Dit onderdeel wordt vaak vergeten maar is een cruciale factor als het gaat om het succes van je website!

Niet snel genoeg? Dan haken bezoekers af

De laadtijd van je website is dus van grote invloed op de vindbaarheid van jouw website. Is jouw website erg traag? Dan kan dat wel eens de reden zijn van tegenvallende SEO rankings! En daarnaast heeft het natuurlijk invloed op je conversies. Wanneer het laden langer dan enkele seconden duurt, is de kans groot dat je bezoekers afhaken en kiezen voor je concurrent.

“Eén seconde meer laadtijd kan er al voor zorgen dat je conversie met ruim 20% afneemt.”

Mobiele zoekopdrachten

We gebruiken allemaal steeds vaker onze smartphone om te zoeken. Mensen willen zo snel mogelijk een antwoord op hun vraag kunnen vinden. Binnenkort wordt paginasnelheid dan ook een rankingsfactor voor mobiele zoekopdrachten. Dit is onlangs aangekondigd door Google en betekent dat paginasnelheid een grotere rol gaat spelen in het bepalen van jouw posities. Reden genoeg dus om de laadtijd van je website eens onder de loep te nemen!

Handige tool: Pagespeed Insights

Met PageSpeed Insights krijg je snel inzicht in jouw paginasnelheid, zowel op desktop als op mobiele apparaten. Je hoeft alleen maar je domeinnaam in te vullen en krijgt dan je score te zien, gebaseerd op een schaal van 0-100. Let wel op dat een score van 100/100 niet je doel moet zijn, omdat dit simpelweg niet haalbaar is voor de meeste websites. Een score van 80 is al heel erg mooi!

Naast de score krijg je natuurlijk ook allerlei informatie te zien. Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van mensen die jouw website wel eens bezoeken. Dit geeft je dus een goed beeld van de gemiddelde laadtijd. Ook geeft deze tool suggesties zodat je weet wat je kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het comprimeren van afbeeldingen, gebruikmaken van browsercaching of het verkleinen van je CSS-code. Zo weet je precies wat je zelf kunt doen om de laadtijd te verbeteren!

Google heeft onlangs nog een handige tool gelanceerd: de Speed Scorecard. Hiermee kun je direct zien hoe je website het doet in vergelijking met je concurrentie. Deze tool is gebaseerd op Real User Data en dat is (nog) niet bij iedere website aanwezig. Vandaar dat deze tool vooralsnog is weggelegd voor grotere, bekende websites.

Brandpepper helpt je verder

Sommige zaken zijn behoorlijk ingewikkeld en misschien heb je zelf ook weinig tijd om hiermee aan de slag te gaan. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Wij zorgen er graag voor dat jouw website een optimale laadtijd krijgt!

Afbeelding Kristie Wanders

Kristie Wanders

Als online marketeer en projectmanager ben ik van alle markten thuis. Voor de meest technische vragen moet je niet bij mij zijn, maar verder kan ik je bijna altijd verder helpen met je website of marketingproject!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *