Wat kan ik verwachten van online marketing?.

Wat kan ik verwachten van online marketing

Wat kan ik verwachten van online marketing?

Je bent als ondernemer op zoek naar een manier om je online bereik te vergroten. Het aanmaken van een Facebookpagina was al een stap in de goede richting, alleen komt er veel meer bij kijken. Online marketing is het antwoord. Hoe werkt het allemaal en wat kan je ervan verwachten?

Online marketing is een erg breed begrip. Wat valt er precies onder en wat zijn de verwachtingen bij een online marketingcampagne? We leggen het hier voor je uit.

Zoekmachineoptimalisatie

Ook wel bekend als SEO. Deze methode van online marketing richt zich op het behalen van de hoogst mogelijke positie in de zoekresultaten. Door eerst te onderzoeken op welke zoekwoorden jij het beste kan focussen is het mogelijk een mooie campagne te ontwikkelen waardoor je erg snel bovenaan in de zoekresultaten kan komen. Wist je bijvoorbeeld dat 90% van de zoekopdrachten resulteert in een klik op een link op de eerste pagina van de zoekmachine? Het is daarom erg belangrijk dat je op die felbegeerde eerste pagina terechtkomt.

Social media

Ook jouw doelgroep is aanwezig op social media. Ook al ben je actief in de B2B, de mensen die jij wil bereiken zijn eenvoudig te segmenteren. Zo kan je precies ervoor zorgen dat je boodschap terecht komt bij degene met een vooraf ingesteld geslacht, leeftijd, regio, beroep, relatiestatus en interesses. Op deze manier betaal je ook niet voor de mensen die je eigenlijk niet hoeft te bereiken met je reclame-uiting. Brandpepper biedt sinds kort ook social media marketing aan. De mogelijkheden zijn ongekend!

Zoekmachine adverteren

Naast SEO is er ook SEA (search engine advertising). Deze vorm van adverteren richt zich op het ‘opkopen’ van een hoge positie in de zoekmachines. Zoals je wellicht weet zie je bij het zoeken op Google vaak meerdere zoekresultaten voorzien van een ‘Adv’ label. Deze posities zijn te verkrijgen door simpelweg hoger dan je concurrentie te bieden. Vooral voor korte termijncampagnes en directe resultaten is SEA perfect.

Retargeting

Net gezocht naar nieuwe schoenen, een uurtje later zie je diezelfde schoenen in een advertentie op een willekeurige website voorbijkomen. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Retargeting zorgt ervoor dat oud-bezoekers van je website de producten uit hun winkelmandje of hun laatst bekeken producten in een advertentie terugzien op een willekeurige webpagina.

Afbeelding Simon Kriek

Simon Kriek

Sinds 2011 heb ik mij gespecialiseerd in affiliate websites en webshop. Daarnaast ben je bij mij aan het goede adres om te sparren over de online mogelijkheden van je website, online marketing of natuurlijk je vergelijkingswebsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *