De voordelen van animaties op je website.

Voordelen van animaties op website

De voordelen van animaties op je website

Bij een animatie denk je al gauw aan een hoop bewegende drukte. Maar dat hoeft helemaal niet! De term ‘animatie’ is veel meer dan dat. Bijvoorbeeld subtiele animaties die de bezoeker aanzetten tot handelen. Animaties die de gebruikservaring verbeteren. En dat komt jouw website ten goede!

Voordelen van animaties

  1. Je website komt tot leven. De beleving wordt groter.
  2. Het geeft je de mogelijkheid om je concept uit te leggen.
  3. Met animaties kun je feedback geven op het handelen van een bezoeker (bijvoorbeeld bij een formulier invullen of het aanklikken van een button). Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid.
  4. Je kunt de relatie tussen elementen weergeven. Bijvoorbeeld een product die naar de winkelwagen ‘schuift’. Ook weer het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid.

Voorbeeld

Een van onze klanten heeft een concept bedacht en uitgevoerd om gebruikte naalden weg te gooien. Maar hoe leg je een nieuw concept het beste uit? Door het in beeld te brengen!

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende soorten animaties. Bovenstaande filmpjes die bepaalde processen toelichten of kleine bewegingen op de website die de gebruikservaring verbeteren. Hoe dan ook: het is belangrijk dat je goed controleert of de animaties op verschillende devices goed getoond worden. Zorg daarnaast dat de animaties geen overdaad zijn en niet als storend worden ervaren.

Afbeelding Jeroen brevet

Jeroen brevet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *