Welk social media platform past het beste bij mijn bedrijf?.

Welk social media platform past het beste bij mijn bedrijf?

Geplaatst op: 26 oktober 2016 Categorie: Social media

Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, Snapchat: de lijst met social media platformen lijkt bijna eindeloos. Voor ondernemers wordt het daardoor ook steeds moeilijker om platformen te kiezen die passen bij hun business. Zie jij door de bomen het bos niet meer of vraag je je af op welke platformen jouw doelgroep zich bevindt? Wij helpen je met het vinden van het juiste platform.

 

Simpelweg ervoor kiezen om alle platformen te gebruiken, zal je uiteindelijk weinig opleveren. Daarnaast gaat er ook ontzettend veel tijd inzitten. Het is belangrijk om net als met je producten of diensten een bepaalde focus te hebben. Elk social media platform heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en bedient een andere doelgroep. Het is belangrijk om hierop in te spelen. Facebook, Instagram en YouTube zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor visueel gedreven bedrijven. Met LinkedIn richt je je meer op de zakelijke gebruiker en met Pinterest op de vrouwelijke doelgroep.

 

Met behulp van de onderstaande infographic kun je bepalen welke platformen het beste bij jouw bedrijf passen. Veel succes!

 
welk-social-media-platform-past-het-beste-bij-jouw-bedrijf-infographic