Zoekmachine optimalisatie bureau Brandpepper.

Wanneer je hoger wilt scoren binnen Google is het belangrijk dat je website is geoptimaliseerd voor de zoekmachine. En dat kunnen wij voor jou doen! Zoekmachine optimaliseren wordt ook wel SEO genoemd. Je kan je website op meerdere manieren optimaliseren. Je kan je teksten aanpassen, de structuur van de website, maar ook kwalitatief goede linkjes vergaren.

Voor welke zoekmachines moet ik mijn website optimaliseren?

De nummer 1 zoekmachine is natuurlijk Google. Google wordt het meest gebruikt van alle zoekmachines. Er wordt per dag miljarden keren gezocht zowel op mobiel als op de computer. De nummer 2 zoekmachine van de wereld is YouTube, maar daar heeft je website niet zoveel mee te maken.

Een andere zoekmachine die van belang kan zijn is Bing. Bing is op een aantal computermerken standaard ingesteld als browser. Daarom kan het voor bepaalde doelgroepen erg handig zijn om je website ook te optimaliseren voor Bing.

Wat wordt er allemaal bedoelt met zoekmachine optimaliseren of SEO?

SEO is de afkorting voor search engine optimization. En search engine optimization is de engelse term voor zoekmachine optimalisatie. Je kan je website op ontzettend veel manier optimaliseren voor Google. Elke manier heeft een andere impact. De voornaamste onderdelen waarop jij je website kan optimaliseren zijn:

  • Snelheid
  • Mobiel vriendelijkheid
  • Veiligheid
  • Techniek
  • Content
  • Authoriteit

Het optimaliseren van je website is iets waar je je niet in moet vergissen. Het kost veel tijd en het is belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Google beoordeeld jouw website door middel van een eigen algoritme. Het algoritme kan nog wel eens veranderen. Het optimaliseren van je website is daarom ook een continue proces. Het is niet iets wat je een keer doet en vervolgens kan verwaarlozen.

Wil jij de optimalisatie uit handen geven en uit laten voeren door experts? Neem dan contact met ons op!